torstai 10. marraskuuta 2011

Nyt on loputkin rahat mänt!


Sydän itkee verta. Taas meni neljäkymppiä... loppuuko tämä rahanmeno koskaan? Nyt kyllä ei oo varaa ostaa kerta kaikkiaan enää yhtään mitään. Tämä rahantuhlaus johtui tänään saapuneesta lähetyksestä. Zooplussasta tilatut tavarat olivat tulleet päivällä. Ei kun innolla laittamaan suodattimia kuntoon...

Ulkosuodatinten TÄYTTÖ uusilla suodatinmateriaaleilla olikin varsin helppo nakki, mutta annas olla kun piti letkupuolelle mennä... olihan mulla kummankin ulkosuodattimen käyttöohjeet tulostettuna, ja Eccon osalta kaikki meni suht hienosti (mitä nyt vahingossa liitin ensin Classicin (2215) toisen letkun siihen), mutta Classic... AAAARGH. Sinänsähän vaikeuksia ei varmaan olisi tullut, JOS mulla olisi ollut kaikki tarvittavat osat eikä yhtään mitään ylimääräistä. Mutta kun sain akvaarion mukana vielä Classic 2217:n, josta on kuulemma ainoastaan kannen pidikkeet rikki, niin alkoi arpominen letkuissa. Olihan toki tuossa 2217:ssa paksumpaa letkua, mutta kun kolme ulkosuodatinta, irrallisia letkuja läjä (joista osa ei tuntunut sopivan minnekään pituutensa tms. puolesta), alkoi pään raapiminen ja hermojen kiristyminen. Jossain vaiheessa oli pakko todeta, että joko olen hukannut jotain osia tai sitten en ole niitä saanutkaan. Ongelmia tuli siis 2215:n imuletkun kanssa. Mulla oli jäljellä kaksi letkun pätkää, joista toisessa oli kyllä imuputken näköinen kaari, mutta kun letku oli liian lyhyt ylettyäkseen edes altaan reunalle asti, siivilä puuttui ja toisaalta hanat eivät sopineet toisiinsa, niin oletettavasti joku letkun pätkä nyt sitten puuttui välistä. Ehkä. Toinen jäljellä olevista letkuista oli OLETETTAVASTI joku vanha Installation Set, mutta oli niin törkyisen näköinen, että huh. Vai olikos se sitten tässä letkussa, jossa oli hana yhteensopimaton ulkosuodattimen imuputken pään kanssa? Niin se taisi olla... olen jo täysin sekaisin itsekin. Voin kertoa, että jossain kohtaa teki mieli heittää ulkosuodattimet ikkunasta pihalle. Tai sitten mä vaan olen liian vähällä aivokapasiteetilla varustettu.Käyttöohjeessa vielä sekoitti se, että yhdessä kuvassa oli normaalin näköinen imuputki siivilöineen, mutta toisessa sitten taas tällainen Installation Setin tyyppinen putki. Ja kun mulla oli molemmat, jotka eivät täysin sopineet suodattimeen... WHAT???? Kyllä siinä mieskin jo sitten totesi, että jotain taitaa puuttua. + tuli todettua, että yksi o-rengas (eli tiiviste hanoissa) oli poikki. 

Sitten tämän episodin jälkeen, koko olohuone täynnä rojua, pahvilaatikkoja sun muuta, asentamaan sisäsuodatinta. Vähän aikaa kirosin sitäkin raskaasti (mielessäni pääasiassa), kun oli tuhannen nippeliä ja nappelia askarreltavana ja liitettävänä johonkin toiseen nippeliin. Mietin, että kauanko mahtaa mennä, että joku osa on hukassa, kun pojan piti tietysti tulla uteliaana katsomaan, mitä se äiti häärää... No, tämä meni nyt sentään huomattavasti vaivattomammin ja suodatin killuu nyt mallin vuoksi akvaariossa. Pitää kyllä vielä huuhtaista siitä pölyt pois... tuli aika massiivinen (kyseessä siis Eheimin 2252 ja siihen lisämoduuli), mutta jos nyt ei suodatustehot riitä, niin saa olla riittämättä. Räpellyksien jälkeen askartelin vielä taustan bitumipaperista. Hermot oli taas mennä, kun tuo meidän ainut läpinäkyvä teippi on todella surkeaa. Mutta nyt on niin paljon teippiä vedettyä, että toivottavasti kestää siihen asti, että saa hommattua kunnon Scotchia.

Ja vielä tuosta sydämen vuotamasta verestä... akvaarioon.fistä tilasin nyt sitten Installation Set 1:n (uusi imuputki imukuppeineen ja siivilöineen olisi tullut maksamaan melkein saman verran), letkua pari metriä, imukupit Eccon suihkuputkeen (olivat kovettuneet) sekä o-renkaita 2 pakettia. Totesin vaan, että olipahan hintaa o-renkailla! 2 pientä tiivistettä maksoi 3,60! Akvaarioon.fi on kyllä muuten hyvin kohtuuhintainen ja toisinaan hyvinkin edullinen kauppa, joten mahtaneeko valmistaja pikkuisen ottaa tässä kohtaa itselleen katetta??? Ja pakko ottaa varalle 1 paketti, sen verran tärkeitä pikku osasia nämä... 

Kannen tiivisteet ja ehjät o-renkaat rasvasin vaseliinilla, toivon mukaan pitävät nyt sitten vettä... muuten tulee itkupotkuraivari!

Tässä vielä huonolaatuinen kuva tämän päivän aikaansaannoksista:

Vasemmassa takanurkassa lämppärit, oikealla 2252 ja ulkosuodatinten letkut...

Seuraavaksi homma jatkuu luolien askartelulla... ja mikäpä estäisi kokeilemasta, että pitääkö allas vettä??? ;-P Tosin sen taidan jättää siihen asti, kunnes saan loput ulkosuodattimen osat.

4 kommenttia:

  1. Vinkkinä että jos haluat astetta siistimmäksi nuo letkuhässäkät niin suosittelen tuomaan ne yli akvaarion takaa :) Jää letkut taustakuvan taakse piiloon.

    VastaaPoista
  2. Joo, totta, ne sais sinne ehkä siistimmin. Pitää vaan katsoa, mahtuuko ne tonne taakse. Tuli jätettyä vähän pieni väli tohon seinään nähden, kun ei siinä kohtaa ajatellu mistä noi letkut vetaisee. Ja nyt on myöhäistä parkua kun maito on maassa ja allas paikoillaan :p.

    Tosin noi letkut on muutenkin nyt ihan miten sattuu tossa, kokeilin lähinnä että miten letkut riittää jne. Eihän tossa Eccon imuputkessa ole edes imukuppeja, jotka pitäis sen nätisti. :D

    VastaaPoista
  3. akvaarioon.fi on todellakin melko edukas paikka ostella akvaarioroinaa noin pääasiassa.. ainakin näihin peruskauppohin verrattuna.

    VastaaPoista
  4. On ja lisäksi parempaa asiakaspalvelua voi tuskin toivoa. Ehdottomasti paras verkkokauppa ikinä, missä olen asioinut :).

    VastaaPoista