perjantai 18. marraskuuta 2011

Sauna, viina ja terva (sekä elämää akvaarioon) - tai tauti on kuolemaksi

No niin, jos pari sanaa ehtisi tässä kirjoittelemaan viikon tapahtumista. Tai tapahtumista ja tapahtumista, lähinnä ollut pientä nyppimistä. Sunnuntain kiukkuisen täyttämisen jälkeen on joka päivä tullut jotain puljailua tullut tehtyä. Alkuviikosta uitin itseäni puoliksi altaassa, kun istuttelin kasveja. Voin sanoa, että lienee maailman surkuhupaisin näky, kun tällainen n.156 cm pitkä naisihminen yrittää istuttaa 65 cm korkeassa altaassa kasveja takanurkkaan, etenkin kun allas on TÄYNNÄ. Samoin tuli muljailtua kiviä vähän edes tyylitellymmän näköiseksi, vaikka eihän tuosta tyyliteltyä saa ennen kuin nuo pyöreät kivet saa tuolta veks. Kaadoin tänään myös vasemman puoleisen kannon lappeelleen, kuten alun perin on tarkoitus. Saa sitten kalat enemmän piilopaikkoja. Ei se ole tuolla pohjassa vielä siten kuten oli alun perin tarkoitus, mutta siirrellään niitä kantoja sitten, kun pysyvät ilman painoja pohjassa.

Aika surkean näköinen allas oli kaiken kaikkiaan viikolla, aivan samea ja sitten vielä vesi värjääntyi, kiitos kantojen, ruskeaksi. Äsken vaihdoin n. 50 % vedestä ja nyt näyttää taas hiukan paremmalta. Josko se siitä kirkastuisi viikko viikolta. Kannot tietysti värjäävät vettä vielä pitkään, mutta pH on, LUOJAN KIITOS, pysynyt vakaasti n. 6,7:ssä. Ihanaa, kun pH on ja tanittaa samassa lukemassa, eikä nouse päivä päivältä kuten toisessa altaassa. Tai että kannot olisivat laskeneet sen liian alas. 

Vaihdoin vettä jo senkin takia reippaasti, että olen tainnut hieman runsaalla kädellä heitellä hirvensarvisuolaa altaaseen. Nitriitti on kyllä pysynyt kiltisti alle 0,05:n koko ajan mutta ammonium näytti hiukan liikaa, tosin oli todella vaikeaa tulkita sitä testiä, kun testiveden värin sävy oli paljon kirkkaampi kuin mittaliuskan. Olenkin tässä taas mittaillut joka päivä ammoniumia, nitriittiä ja välillä nitraattiakin. Nitraattia on ihan aavistuksen verran, sen verran että sitä voi sanoa syntyneen, mutta taitaa tuo parit kasvit imaista senkin vähän itseensä saman tien. Kannoissa on nyt ihme höttökerros päällä, mutta sehän tietääkseni kuuluu uuden akvaarion kuvioihin. Suren, etten saa tuonne nyt huomenna kuin kaksi leväbarbia hankittua, kun hiukan on tuota levääkin kertynyt, mutta onneksi ei sentään ole valoisin vuodenaika menossa. Ehkä siis pärjään kahden miehityksellä hetken ;). 

Kasveja ei edelleenkään ole kovin paljoa, kun ei ole juuri kukaan tarjonnut vaikka on ostoilmoitusta A-W:ssä :(. Luulisi sentään jotain peruskasveja joltain irtoavan ja kun voisin niitä hakeakin tässä Turun ja Tampereen suunnalta, kun muutenkin on niille nurkille asiaa. No, pitää kaiketi sitten ostaa joulukuussa joku kauppa tyhjäksi, että saisi vähän eloa maisemaan. Vaikka en samanlaista viidakkoa aiokaan altaasta tehdä kuin tuo pienempi on. Monimetallivalaisinten pitäisi tulla jossain vaiheessa, ei oikein ole tarkkaa tietoa, että milloin. Ehkä ensi viikolla tai seuraavalla.

Huomenna tosiaan olisi suunta ensin Kangasalle hakemaan paria leväbarbia ja harlekiininuoliaisia (näistä olen niin innoissani), sitten akvaariokauppaan Tampereelle hakemaan parit helmirihmat (katotaan vaan, niin tyhjätaskulta alkaa löytyä rahaa kun näkee kaikkea kivaa ;), onneks ihan mahdottomiin heräteostoksiin ei pysty) ja sitten Vesilahdelta tulee myös hiukan kaloja. Kivaa saada altaaseen jotain elämää. Seuraavan satsin haen sitten joulukuun alussa ihan kaupasta. Katsotaan että mitä silloin sitten tulee, ehkä pari harrikkaa (eli harlekiinia) lisää ja sitten tetroja (kumpaan nyt sitten päädynkään), sekä ainakin niitä leväbarbeja.

Kalaston osalta olen pysymässä suunnitelmassa. Ainoastaan ajattelin sitten, kun saan siirrettyä nuo timanttikirjoahvenet tuolta pienemmästä isoon, että otan sitten lisää noita timantteja, kun eivät kerran käy kaupaksi. Saa sitten ukkokin purkaa aggressioitaan tasaisemmin (sen olen nimittäin huomannut, kun punatimantti tuli tuonne, on saanut naaras olla paremmin rauhassa). Pieneen altaaseen otan sitten tilalle perhoskirjoahvenia ja varmaan joko juovakardinaalikaloja, rubiinitetroja tai kardinaalitetroja. Saisi ne nitraatitkin siellä vähän nousuun, kun nyt on lukemat koko ajan liian alhaalla. Senpä takia altaassa onkin (näin luulisin) ihan hieman sinilevää (?), ei paljoa mutta hiukan.

Viikonlopun askareissa kalojen hakemisen lisäksi olisi myös käynnistää toinen ulkosuodatin (nyt kun hain tänään isomman vadin, johon molemmat pöntöt mahtuvat) sekä äidin lasinsulatus-/leikkausvermeillä koitetaan sunnuntaina ottaa hiukan kansilaseista pois, niin saadaan kaikki lasit käyttöön. Nyt menee sähköjohtoa, ulkosuodatinletkua yms. niin, ettei voi pitää kaikkia kansia.  Kuvia koitan ottaa sitten taas viikonloppuna. Ja huilatakin pitäisi, kun flunssa perkule meinaa tulla takaisin! Ehdin mä viikon olemaankin kunnossa antibioottikuurin ja 3 viikon sitkeän flunssan/jälkitautien jälkeen... Ja on muutenkin ollut ihan puhki tämän viikon tuon jatkuvan puljailun takia. Toivon mukaan tämä raataminen altaan kanssa tulee vielä palkituksi...:-P Huomenehtoolla ehtii sitten (ehkä) huilaamaan. Ei muuta kuin saunaa, viinaa ja tervaa ja akvaarion elämä ihailua... ;) sekä Nightwishin uuden sinkun Storytimen kuuntelua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti