sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Sisustusmateriaalit - kannot, liuskekivet, saari :)

Hieman vielä asiaa tuosta tulevasta sisustuksesta. Päädyin nyt sitten kantojen osalta kantoihin 2, 3 ja 5. Totesin kantoja altaaseen sovitellessa että suosikkini 3 ja 4 eivät kerta kaikkiaan mahdu yhdessä. Tai mahtuvat, mutta mitään muuta sinne ei sitten enää sopisikaan. Ihmettelin sitten aikani, että kumman noista valitsen ja päädyin lopulta kolmoseen. On sitten enemmän valinnanvaraa sisustuksen suhteen sen kannon kanssa, kun jää tilaa kaikelle muullekin. Ja etenkin kun on muitakin sisustusmateriaaleja altaaseen tulossa, myös vähän pöljiäkin ajatuksia on olemassa ;).

Tässä sitten kuvat vielä noista peratuista 2:sta ja 5:sta, jotka häthätää käsittelin lauantaina: 


Nyt on kaikki kannot likoamassa, ainakin tuo 5 kelluu ja pahasti. Ja värjäävät näköjään myös aika hyvin vettä + irtoaa vielä kaikenlaista töhnää. Toivon mukaan nyt ei tarvitsisi viikkokaupalla liottaa...

Haimme myös lauantaina appiukon luota liuskekiveä, hänellä oli ylimääräisiä varastossa. Niitä sitten vasaralla hakkasin tänään pienemmäksi ja osan halkaisin, kun olivat aika paksuja. Pitää hakea huomenna akvaariosilikonia rautakaupasta, että saa niitä vähän liimailtua yhteen. Muuten voi käydä vahinko. Liuskekiven huono puoli on myös, että niissä tuppaa olemaan teräviä kulmia. Toivon mukaan ei kauheasti synny vaurioita... mietin myös, että toivottavasti niistä ei liukene mitään veteen, kun ovat jotain kiillekiveä, toisin sanottuna hohtavat hieman hopeanharmaina. Mutta hyvännäköisiä kasoja niistä varmasti saadaan aikaiseksi, jos vaan nyt tosiaan en kuule niiden olevan muuten haitallisia kaloille :).

Ja sitten tähän erikoisempaan ideaani... mietin torstaina pääni puhki, miten toteuttaisin helposti ja nopeasti "paludaarion" tai saisin edes pienen palasen kuivaa maata ja kuivan maan kasvia altaaseeni. No, sittenpä tulikin vallan pöhkö ajatus mieleeni, jota haudoin hetken päässäni itsekseni, ennen kuin uskalsin sanoa mitään ääneen. Tuntui niin hullulta, mutta miksipä ei voisi toimia? Kaverin kanssa suunniteltiinkin sitä hiukan torstaina päivänä fb:n chatissa, että mitä kasvia voisi siihen laittaa. Päädyttiin sitten suunnittelemastani orkideasta (olisi kyllä ollut aika hankala) suikeroalpiaan, jota muutenkin monet käyttävät paludaarioissa, altaan reunalla verkossa yms.  

Ideanihan on siis se, että haen (tai kaverini varmaan hakee, kun käy sen verran usein Ikeassa ;)) korkean, kapean lasimaljakon, tyrkkään sen täyteen multaa ja kiviä painoksi jos tarvitsee, ja lykkään sen altaaseen. Päällystän sen veden alapuolelta sammaleilla (ajattelin viritellä rautalangalla tms. kiinni, toivottavasti tämä ajatus ei petä!) ja sisälle maljakkoon istutan tosiaan suikeroalpiaa. Ja kas näin, mulla on saari altaassa :D. Mietin ja mietin, miksi tämä ajatus ei voisi toimia, enkä keksinyt mitään syytä. Tosin tuo sammaljuttu voi olla hankala, mutta muutenhan en vielä ole suuria ongelmia keksinyt. Kansilasien käyttöä tämä kyllä estää, mutta muistaakseni tuohon altaaseen on monta kapeaa lasia, joten ainakin osittain voisi niitäkin käyttää. Ja toivoa, ettei käärmekalat möngerrä ulos altaasta ;)...

Tällä saarellani saisin ehkä myös torpattua virtausta akvaarion toisesta päästä rihmakaloille sopivaksi tyveneksi, samoin pistiat varmaan tykkäisivät. Nykyisessä altaassahan oli joskus todella komeita pistioita, mutta kun Fluval puhaltaa sen verran tehokkaasti, että pistiat ovat nyt pienentyneet onnettoman kokoisiksi rääpäleiksi. Mutta jospa nyt onnistuisi taas isojen pistioidenkin kasvatus. Rihmakalat saisivat myös alpian varsista varmaankin hyvin lisäsuojaa. Voisin näin ainakin ajatella. Maljakon sijoituspaikkaa en ole lopullisesti vielä päättänyt, mutta ehkä johonkin taka-alalle keskituen viereen. Nyt saa sitten naureskella, että kuinka hullu olen :D.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti