sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Altaan pystytystä

No niin, jos kirjoitellaan taas hiukan tännekin kuulumisia. Kaikki tätä projektia seuraavat nyt jo varmaan tietävätkin, että allas on paikallaan. Kas tässä pari kuvaa nyt kuitenkin: 




Edelleen häiritsee pahasti ne tahrat noissa laseissa (vaikka eivät edelleenkään näy kuvissa, niin kyllä siinä sellaisia on), hävisivät tosin täysin näkyvistä, kun lasit höyrystyivät sisälle tuonnin jälkeen, joten toivoa on, että altaan ollessa täynnä eivät näkyisi...

Allasta oli vaikeaa saada paikalleen niin, ettei jalustan päällä oleva muovi lähtenyt alta karkuun. Vähän vinoon se lopulta jäikin, mutta leikataan sitten hiukan näkyviä osia pois. Vatupassilla tarkistettiin altaan suoruus ja vähän säädeltiin jalkoja. Pitää tarkistaa vielä kun vedet on lyöty altaaseen, että on edelleen suorassa.

Altaassa on siis jo hiekat. 3 säkkiä oli kyllä aivan liikaa ja otin noin puolitoista ämpärillistä altaasta pois. Mutta sainpahan sitten tuonne 175-litraiseen lisää, kun siellä on etualalla ollut ihan liian vähän hiekkaa. Tämä uusi hiekka näytti olevan hieman vaaleampaa kuin vanha, joten toivotaan nyt, että tämä ei nostaisi pH:ta kuten tuolla nykyisessä altaassa on ongelmana (enkä keksi muuta syytä kuin että hiekka nostaa sitä, vaikka on niin tummaa, ettei sen pitäisi kovin kalkkipitoista ainakaan olla?). 

Ja sain lopulta sähkärin tänne meillekin asti laittamaan vähän lisää pistorasioita ;). Nyt löytyy altaan vasemmalta puolelta vanhan rasian lisäksi uusi 2-osainen perusrasia ja sen viereltä sitten vielä 3-osainen europistotulpparasia (eli siis tarkoitettu näille ohuemmilla pistotulpille, joita on lämmittimissä, suodattimissa, tv- ja videolaitteissa yms.). Ja kun vielä jatkojohto laitetaan, niin eiköhän ole tarpeeksi sähkövermeille paikkoja :D... isä paralleni vaan kävi köpelösti asennushommissa. Seinällä olleet peuransarvet taustalevyineen kun tippuivat suoraan päähän, kun porasi reikää seinään rasiaa varten :(. Ja osuivat vielä käteenkin niin, että tuli kiva vekki siihenkin... isälläni kyllä on aina täysin telotut kädet, joten sähkömiehelläkin pitäisi kaiketi olla hieman vaarallisen työn lisää ;). Harmittaa kyllä tuo äksidentti ja ennestään hajallaan ollut kallo (sarvet tippuivat kerran aikaisemminkin ihan itsellään seinästä, nyt oli pidempi naula jossa roikkuivat, joten ei tullut mieleenkään, että tipahtaisivat) on nyt aika lailla palasina... huoh. Liimaamisoperaatiota tiedossa. Enemmän tosin käy isäni päätä sääliksi.

Kattoon ei sitten laitettu mitään ja itse asiassa koko valaisinhommakin taitaa mennä uusiksi. Todettiin, ettei sittenkään tule ehkä kovin nätti ratkaisu niillä runkovalaisimilla, joten vaihtunee monimetalleihin... tosin tehot varmaan jäänevät maksimissaan 70W/valaisin, joten sekin on puolet vähemmän kuin olisi ollut 150W:n valaisimilla. Ja ne olivat melkoisen rumat, äidillä taitaa olla mielessä jotkin vähän nätimmät. Saa nähdä, millaiset sitten tulee. Toivon mukaan saataisiin ainakin tilaukseen pian, jotta voin alkaa laittamaan allasta kuntoon. Toki voin laittaa jo altaan "porisemaan" ilman valojakin, jos en heti tyrkkää kasveja. Ajattelin uuden suodattimen lisäksi laittaa tuonne alkuun nykyisestä altaasta Fluvalin kaveriksi, saa sieltä sitten bakteereja alkusysäykseksi. Pari BioDigestin bakteeriampulliakin löytyy, joskin niitä saatan joutua käyttämään tuohon nykyiseen altaaseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti