tiistai 24. heinäkuuta 2012

Tilanne tällä hetkellä

Tässä muutama kuva, miltä tilanne näyttää 375-litraisessa tällä hetkellä:





Keskiosasta otettu lähikuva vastaa parhaiten altaan värimaailmaa tällä hetkellä. Tunnelma on melko hämyinen turveveden lisäyksen johdosta. Lisäksi lumme, kilpukat ja pakolliset pinnalla kelluvat köynnöstävät (aina siis joku varsi päättää nousta mulla pintaan) varjostavat.  Kuvissa allas näyttää kirkkaammalta kuin on todellisuudessa. Olen kyllä suhteellisen tyytyväinen tuohon nyt, kunhan vaan vielä kasvit jaksavat kasvaa ja levistyä. Kantojakin voinee lisäillä, jos tulee sopivia jossain vastaan. 

Altaassa on nyt tilapäisesti 3 sisäsuodatinta (ulkosuodattimen puuttumisen johdosta), luultavasti vain sitten yksi jää lopullisesti. Proffan sain siis onneksi myytyä ja nyt olisi tilattu tilalle JBL:n 1501 eli Greenline-versio 1500:sta. Mietiskelin, että vaikka pumppausteho on tuossa hieman heikompi kuin normiversiossa (sähkönkulutus siis tässä pienempi, joten jostainhan se on pois), niin riittää kyllä tähän altaaseen.

Perjantaina pitäisi hakea Turusta vähän lisää kalaa altaaseen. Silti olen hiukan pihalla vieläkin, mitä tuolta lopulta tulee löytymään. Ainakin levänsyöjäosasto on täysin auki. Mutta voi olla, että kalakauppareissulla tulee vielä hyviä ideoita ;)... 

P.S. Ai niin joo. Kääpiöakaratkin olivat sitten päättäneet värkätä kudun altaaseen. Kutu on jo pari päivää sitten kuoriutunut (tai ainakin hävinnyt kannon päältä), nyt vaan koitan ottaa selkoa, että onko mammalla jotain hoidettavaa vai ei. Mahdollisesti on, kun tuntuu viihtyvän tuolla yhdessä helkkarin pusikossa niin hyvin, etten näe mitä siellä tapahtuu. Ja kääpiösuppusuutkin tuntuivat ainakin eilen olevan romanttisella tuulella. Vielä kun nuo monniset innostuisi... 

Lisäksi lehtikalatkin olivat päättäneet jälleen kutea toisessa altaassa, olipa jopa muutama poikanen jättiläisvallisnerian lehdellä roikkumassa, mutta vanhemmat tuntuvat olevan melkoisia huithapeleita ja hiihtelevät mieluummin vaikka ruuan perässä ympäri allasta kuin vahtivat jälkikasvuaan.

Ja hohtomillisvauvoja on 54-litraisessa varmaan 30 ja Juwelissa saman verran vähintäänkin... tuntuvat lisääntyvän sielläkin päivä päivältä. Huokaus. Toisaalta, onpahan elämää mitä seurata altaissa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti