perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kalasto alkaa hahmottumaan - vai alkaako?

Jos jotain negatiivista on sattunut (suodatinepisodi jälleen kerran), niin sentään jotain positiivistakin. Eilen huomasin kääpiöakaroiden kuteneen altaan vasempaan päätyyn kannon sakaraan :). Eivät tainneet raukat tietää, että niiden pitäisi olla onkalokutijoita, eli kutea luolaan. Toisaalta kutu on tuolla paremmassa turvassa partikselta, vaikka se on kyllä niin laiska että mahtaako edes mitään sellaisia huomatakaan...?

Hohtomilliksetkin vaan lisääntyy, vaikkei ole äijiä näkynyt akkojen kanssa samassa altaassa enää aikoihin. Poikasia taitaa Juwelissa olla nyt n. 12, joka päivä tuntuu olevan muutama lisää! Ja tuolla altaassa ei kukaan kovin hanakasti tunnu niitä jahtaavan. Toinen kääpiöakara-akka kyllä hiukan eilen koitti jahdata yhtä pohjalle eksynyttä poikasta, mutta sepäs ehti kivenkoloon turvaan. Toivottavasti nämä ehtivät ensi viikkoon mennessä kasvaa, etteivät mahdu barbien suihin. Tilasin nyt sitten nimittäin 25 kpl rengasbarbeja Turkuun, pitäisi ne ensi viikolla hakea, samoin muutama kääpiösuppusuu lisää. Katotaan sitten, tarttuuko jotain "herätettä" näiden lisäksi mukaan ;). Kovasti teki mieli tilata nigeriankuultomonnejakin, mutta en raaskinut. Joskin nyt vähän harmittaa, kun olen ehkä saamassa paikattua tiliäni ylimääräisten akvakamojen yms. myynnillä. Mutta ehkä parempi nyt olla hötkyilemättä, vaikeaa se kyllä on.

Mietin jossain vaiheessa 4 parvea altaaseen, mutta kuten eräässä keskustelussa todettiin, niin ehkä se olisi liikaa. Aionkin nyt sitten kasvattaa kääpiösuppusuiden parvea x määrään (niitä menee tuonne varmaan 50-60 heittämällä, varmaan enemmänkin) ja nyt sitten tulee ainakin niitä rengasbarbeja. Olin suunnitellut kolmanneksi parveksi pikkulasimonneja, mutta kuulemma barbit (vaikka näiden renkaiden kai pitäisi olla rauhallisemmasta päästä?) rohmuavat niiltä ruuan nenän edestä, joten olen pikkuhiljaa pudottanut lasimonnit kuvioista pois. Sen sijaan olen nyt aivan rakastunut edellä jo mainittuihin nigeriankuultomonneihin. Uskoisin näiden pärjäävän tossa porukassa paremmin ja melkein olen jo päättänyt näitä ottaa. Vannomatta kuitenkaan paras, kun eilen taloa siivotessa vastaan pöllähti vanhat Akvaristi-lehdet, ja niitä tekisi hiukan mieli selata jossain välissä... eipä tiedä, mitä kivaa niistä löytää ;). Voi olla että menee lopullisesti sekaisin, jos niitä erehtyy plaraamaan.

Pohjaosasto on vielä aika auki. Jossain välissä mietin, että ottaisiko akaroita lisää. Toisaalta tekisi kovasti mieli töyhtökääpiöitä, mutta en tiedä, viitsinkö sitten sekoittaa lajeja (tosin monella on useampaa kääpiöahventa samassa altaassa, mutta silti). Lisäksi punaiset noitamonnit kiinnostavat. Ja ne monniset tietysti aina! Eli vielä on hiukan hakusessa. Pintavesi taitaa jäädä taas hiukan autioksi, mutta kyllähän nuo suppusuut sielläkin seilaavat välillä ja toisaalta myös hohtomillisnaaraat, sikäli mikäli ne jäävät tuonne asustelemaan.

Kasviosastopuolta on jatkettu sen verran, että ostin eräältä harrastajalta postin välityksellä blyxa japonicaa pari taimea ja lisäksi sirosuokkia. Etenkin tuo blyxa on aivan ihanaa, toivottavasti saan sen vaan menestymään. Sopii todella hienosti tuohon etualalle. Lisäksi ostin toiselta harrastajalta muutaman ketapang-lehden, niitäkin on nyt altaaseen sijoiteltu. Kai tästä hyvä tulee, toivon mukaan. Ainakin kirjoahvenet mulla tuntuu viihtyvän, kun oikeastaan on tainnut kaikki lajit kutea mitä mulla on tähän saakka ollut ;). Tai no punatimantit ei, mutta ne ei kauaa olleetkaan ja saattoivat olla samaa sukupuoltakin.

Vielä kun saisin monniset innostumaan lisääntymisestä, niin olis kaik hyvin! Ja nuo suodatusasiat kuntoon tietysti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti