maanantai 31. lokakuuta 2011

Sitä sun tätä pientä näperrettävää

No niin, päivitetäänpäs kuulumisia, edellisestä kirjoittelusta onkin jo aikaa. Ei vaan viime viikolla edennyt hommissa niin, että olisi viitsinyt kirjoitella. Mutta nyt olisi kaksi kantoa jo putsattu. Tuli eilen työstettyä kanto 3:sta eli suosikkiani pienessä krapulanpoikasessa. Aika paljon lahonnutta tavaraa lähti ja löytyipä sieltä muurahaispesäkin, mutta eiköhän se ala nyt olemaan aika hyvä. Tosin voi olla että pikkaisen vielä pitää nyppiä, mikäli tämä akvaarioon lopultakaan tulee.





Sovittelin tänään tätä ja suurinta kantoa yhdessä akvaarioon, mutta alkoi tuntumaan, että sitten on kyllä yhtä kantoa koko akvaario. Joten pitänee tehdä ratkaisuja kannon osalta. Isosta piti kyllä jo sahatakin pikkuisen pois, kun ei mahtunut leveyssuunnassa altaaseen. Tietysti mikäli tästä suosikistani sahaisi tuon yhden isomman juuren pois, niin voisi mahtua paremmin. Mutta tiedä häntä, vähän turhan täysinäistä taitaa tulla sittenkin. Ehkä pistän sen juurenpätkän (kanto 5) sitten jomman kumman lisäksi tankkiin. Saisi toiseen päähän allasta vapaampaa uimatilaa enemmän. Mutta ehtiihän noita sitten sovittelemaan, kun nyt saataisiin purkki ensin sisällekin.

Päätylevy näyttää todella hyvältä nyt, kun se on kiinni jalustassa (kuvaa tulee myöhemmin). Viime viikolla mies haki hyllylevyt (joiden todettiin tänään olevan väärän kokoisia) sekä altaanaluslevyt. Aluslevyjä tuli sitten kaksin kappalein, kun tuli "halvemmaksi" (60 euroa kaikista yhteensä halpaa???) ottaa ohuempi levy katkaistuna kuin paksumpi levy yksinään. Tai jotain sinne päin. Joka tapauksessa päädyimme kuitenkin siihen, että laitetaan vain yksi levy, vaikka onkin ohuempaa kuin ajateltiin. Paksuus on kuitenkin ehkä 2 cm, joten eiköhän se riittäne parketin tueksi. Mies hioi tänään levyistä reunat. Vaikka ne tulivat puusepältä tms. niin aika huolimattomasti (epäsiististi) oli kyllä levy katkaistu.

Hain tänään Eheimin sivuilta käyttöohjeet ulkosuodattimiin. Työpaikan tulostin kyllä sekosi, kun yritin printata ainoastaan suomenkielisiä sivuja. Tulostin lykkäsi ulos myös tyhjiä sivuja sekä sellaisia, joissa ei ollut kuin yksi nuoli tai sana. Hämärää. No tärkeimmät sivut, piirroskuvat ja suomenkieliset tekstit, sentään tulivat oikein pihalle. Tänäänpä sitten availin suodattimia ja putsasin. Nyt pitäisi vaan tehdä tilausta Zooplussasta ja Akvaarioon.fistä. Sikäli mikäli kukkaro nyt venyy tässä kuussa vielä niin paljon. Toistasataa euroa taitaa saada taas menemään :-S, mikäli tilaan Eheimin Powerline 2252:n, kaksi 150W:n Jägerin lämmitintä, lisää suodatinmassaa (Substratia tai jotain muuta tai kahta erilaista, en tiedä vielä), uusia karkeasuodatuslevyjä ja ja... rahanmenoa on loputtomasti. Mutta noiden ostosten jälkeen alkaisikin sitten olemaan kaikki paitsi valaistuspuoli kunnossa. Yritin isääni vinkua tänään käymään viikonloppuna laittamassa pistorasiaa ja valaisinrasiaa kattoon, mutta ei luvannut mitään. Niin se vaan on, että suutarin lapsella ei ole kenkiä ;). Puolen sukua sähkäreitä eikä niitä silti ikinä saa tulemaan meidän huusholliin! 

Näinpä muuten viime yönä pelottavaa unta, jossa ulkosuodatin alkoi lykkäämään vettä lattialle oikein tosissaan. Toivon mukaan ei ollut minkään sortin enneuni! Vähän tuntuu muutenkin epävarmalta pelata noiden ulkosuodattimien kanssa, kun ei tiedä niistä hevon kukkuakaan. Tosin tiivisteet tarkistin, että olivat pehmeät ja vaseliinia pitää hakea ja rasvata ne vielä ennen käyttöä. Täytyy kuitenkin jossain vaiheessa varoiksi ehkä tehdä ne reiät imuputkeen, tämän vinkin mukaisesti.

Eli nyt seuraavaksi olisi sitten tiedossa shoppailua ja huomenna toivon mukaan saadaan kantoapua, jolloin allas ja jalusta siirtyvät lopultakin sisälle! Jos vaikka saisi pikku hiljaa hiekat altaaseen ja pesuhuonetta/kodinhoitohuonetta tyhjennettyä saaveista. Tosin kyllä voi olla, että joudun vielä kantoja uittamaan... ja noissa tiloissa on myös aina levällään "ämpäri collection", kuten mies sanoo :D. Mutta eihän ämpäreitä voi pinota, ennen kuin ne ovat kuivuneet. Ja niitä tarvitaan useampia aina toisinaan... 

Asiasta kukkaruukkuun...haaveilen muuten ihan täysillä joskus saavani kunnon paludaarioakvaarion, johon saisi orkideat mukaan tavalla tai toisella. Minä kun rakastan noita kukkia. Vaikka saankin jatkuvasti kuulla kuittailua, että "eiväthän noi koskaan kuki" (paitsi uudet hankinnat)...

Tuli nyt vähän sekainen tajunnanvirtateksti, mutta onpa taas noin kymmenen asiaa yhtä aikaa mielessä ja suunnitteilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti