torstai 20. lokakuuta 2011

Turhanpäiväistä löpinää ja "ääneen" ajattelua

Äh, tulipas nyt vaikeaa tästä kirjoittamisesta. Mulla oli jo vaikka mitä mielessä kirjoittaa tänne tänään, mutta näköjään on suurin osa ehtinyt jo unohtua kun tuossa välillä tuli Maajussille morsianta vahdattua. Ja alkaa energiataso pikkuhiljaa heikkenemään, vaikka tuossa seitsemän aikaankin oli virtaa kuin aropupulla. Taitaa tämä muutaman kilon pudotukseen tähtäävä dieetti olla sopiva, kun siitä näköjään saa energiaakin :). Taitaa hiilihydraattien vähentäminen olla siis ihan kätevä juttu. Töissäkin olin todella levoton iltapäivällä, koko ajan suunnittelin päässäni näitä allasprojekteja. Ja riippuvuus A-W:sta on tullut taas aika pahaksi, aina löydän itseni sieltä selaamasta keskusteluja. Onneksi viikonloppuna on taas muita harrasteita, niin ei pääse sentään "ylikuumenemaan" näiden suunnitelmiensa ja yhden harrastuksen kanssa :D. 

Tosiaan, hiekkaleikit, osa 2, on nyt suoritettu. Viimeinenkin säkki on nyt avattu, vielä olisi 3 satsia hiekkaa pesemättä. Mutta hyvinhän tässä ehtii. Toivon mukaan joku ehtisi huomenna käymään kylillä sen verran asioilla, että saisi hankittua sen vanerin. Hiekkaa pestessä ehti ajatella monenmoista ja etenkin tuo kantoasia nyt mietityttää. Kun kuulemma tuoreen kannon kuoren irtiliottamiseen voi mennä kauankin :-S. Otan kyllä nyt vastaan sen "tilaamani" kannon joka tapauksessa (josta siis mainitsin viime kirjoituksessani), mutta nyt olisi kuitenkin suunnitelmissa myös mennä kaverin kanssa suolle rämpimään ja etsimään sopivia juurakoita. Se vaan, että kun on aika melkoisen kortilla, niin taitaa saada ottaa hirvipassista varaslähdön ja siirtyä suohommiin... 

Tarkoitus olisi myös ehkä 29.päivä mennä Turkuun kalaostoksille, joten silloin voisi liikkeestäkin noita kantoja katsoa, mutta mieluummin kaivelisin itse sopivat sisustuselementit suoraan luonnosta. Siinä säästää hiukan rahaa (pihiksi kun on oppinut, kun on aina se matti-niminen jätkä kukkarossa asustamassa) ja toisaalta sitä enemmän tulen ainakin itse arvostamaan tulevaa olohuoneen komistusta, mitä enemmän olen siihen itse tehnyt. Ai niin, ja harjullakin pitäisi ehtiä käymään niitä kiviä metsästämässä. 

Kalaston kanssa olen edelleen kahden vaiheilla. Aasialainen on alkanut aika lailla kiinnostaa, mutta toisaalta se ei tarjoa niitä "isoja vonkalevaihtoehtoja", kun toisaalta olisi hieno ihailla hiukan isompiakin kaloja. Aamulla olen yhtä mieltä ja nyt sitten taas illalla toista... tämä on mun ikuinen ongelmani. Päättämisen vaikeus!

Mutta jos aasialaiseen päädytään, niin kalastoon voisi ajatella ainakin seuraavia lajeja: 
helmirihmakala (Trichogaster leerii)
hohtoseeprakala (Danio albolineatus)
rusokiilakylki (Trigonostigma espei)
harlekiininuoliainen (Botia kubotai)
leväbarbi (Crossocheilus siamensis)

Ja sitten jotain muutakin vielä lisäksi, ainakin pohjaosastolle jos mahdollista.  Mitenköhän piikkisilmät tulisi toimeen nuoliaisten kanssa?

Sekalaan sitten taas voisi ottaa isompia kirjoahvenia (tosin mulla alkaa näistä tulemaan jo traumoja, kun en ole vielä koskaan onnistunut saamaan kutevaa pariskuntaa), timanttitetroja tai käärmekaloja... vaikka mitä. Viileämpi vesi taas tarjoaisi vaihtoehdoiksi aivan upean tulijuovabarbin ja jaguaarinahkamonnin, mutta sitten taas ehdoton ykköskalani, helmirihmis, ei mahtuisi joukkoon. Nyyh. Kaikkea ei vaan voi saada. Mutta osaisi nyt edes päättää lähtökohdan, niin olisi hyvä.


Muoks: Tulipa sitten suunnilleen ekan kerran tavattua noista ravuistakin tuolta Varjon Akvaariokalat-kirjasta. Alkaa muuten nekin jo kiinnostamaan, mutta en tiedä mahtuuko suunnitelmiin kummankaan altaan osalta. Kun en edes tajua näiden otusten päälle yhtään mitään... ainakaan vielä ;)

3 kommenttia:

  1. Mäkin oon taas koukuttunut aw:hen, apua.. No, se ei nyt ole mikään pahin aihe koukuttua.
    Itse ole kuullut pahaa noista havupuiden juurakoista, irtoaapi kuulemma pihkaa pahasti.
    käy vilkaisemassa blogistani kuvia, itselläni on noita omenapuun ja yksi ihan tavallisen pihlajan oksa. kuoren veistelin iha puukolla irti, ja upposivat kuumassa vedessä liottamalla ihan muutamassa päivässä. Pihlaja upposi nopeammin kuin omppupuu. Eli niitäkin voisit koettaa akvaarioosi, jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
  2. No ei tietty ole pahin kohde, mutta kun alkaa näkemään taas jo unia akvaariotouhuista, niin vois ehkä pistää itselleen aikarajoittimen tonne A-W:hen :).

    No mä en sitten taas ole ainakaan vielä bongannut keskustelua, jossa olisi kuusi tyrmätty akvaarioon sopimattomana ja yhdessä keskustelussa asiasta mainitsinkin, eikä siihen ainakaan tullut negatiivisia kommentteja. Toki mietin itsekin tuota pihka-asiaa, mutta pitää sitä selvitellä vielä varoiks. Enpä mä sitä kantoa kuitenkaan tuonne saa kuitenkaan lyötyä heti alkuunsa. Pitää niitä sun kuvias käydä kurkkaamassa uudestaan, vilaisin niitä ekan kerran aika hätäisesti. Omppupuu on tosiaan aika suosittu materiaali, mutta se on mun mielestä vähän liian heppoinen ainakin yksinään tuonne. Kun haluaisin sinne aika jytyn ja ison pääkannon, jota sit vois täydentää esim. just omenapuulla. Itsellä ei kyllä ole kuin ompputaimia, mutta kaipa johonkin pääsee materiaalia hakemaan, jos tarjoutuu suorittamaan pientä karsintaa kuolleiden oksien osalta... säästää puun omistajan vaivoja :D

    VastaaPoista
  3. Niin joo, ja viikonloppuna ehkä tulee mentyä eräälle suolle katsastamaan tarjontaa.

    VastaaPoista