sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Tavarahankintoja ja totaaliturhautumista

Nyt riitti nypeltäminen ja hanat kaakkoon (ainakin melkein), että projektissa päästään eteenpäin. Lauantaina tuli käytyä mattoasioilla Porissa (ja tässä kaupungissa ei muuten juuri koskaan tule käytyä, on paljon miellyttävämpää mennä Turkuun tai Tampereelle), joten tulipa siellä sitten poikettua paikallisessa Etolassa etsimässä ötökkäsuojaa (http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic.php?f=41&t=192957), mutta eipä tähän vuodenaikaan taida noita paljoa löytyä ;). Ja tuli tuossa paikassa hiukan samanlainen olo kuin pienten paikkakuntien huoltiksilla yleensä tulee: paikallinen juorukerho tuijotti aika lailla. Äkkiä pois ja nokka kohti K-Rautaa!

Porin K-Rauta oli tosi "pieni" kauppa. Oli pakko kysyä Akron taikasientä myyjiltä, eihän sitä sieltä olisi muuten ikinä löytynyt. Ja joutuipa ihan naissilmää miellyttävät miesmyyjätkin hakemaan koneelta ko. tuotetta. Ensin oli kyllä katse vähän sellainen, että mietin jo puhuneeni täysin pehmeitä... pakko oli lisätä, että "en tiedä virallista nimeä varmaksi" (tai jotain sinne päin), mutta löysihän kone sitten 56 kpl taikasieniä. Ei vaan pojillakaan ollut tietoa, mistä osastosta tuollaiset löytyy. Mentiinkin sitten porukalla etsimään siivousosastoa. Matkalla jo naureskeltiin kyseisen tuotteen nimeä ja siivousosastolle päästessä jo tuli totaalirepeäminen, kun oli vaihtoehtoina "tavallinen versio" ja "Deluxe"-vaihtoehto. Ihmeteltiin, että mitäs deluxea siinä toisessa sienessä on :D. Otinpa sitten ihan sen perusversion.

Matkaan tarttui myös litran purkki puolihimmeää valkoista kalustemaalia, pieni tela, pensseli ja puutarhaletkua sekä tinneriä. Weberin tarkkuusseulottua hiekkaa (0,5-1,0 millistä) ei heillä ollut, mutta kuulemma  tuo hiekka tulee kylpytynnyrien takia heille Kiramilta (hiekkaa -> kylpytynnyreihin? What? En tiedä kyllä noista tynnyreistä mitään, mutta hiukan ihmetytti). No, joka tapauksessa jäi hiekat sitten ottamatta, pitää tilata paikallisesta Rautiasta. Samoin liitin vesihanaan letkulle + mahdollinen sulkuventtiili pitää mennä kyselemään paikallisesta alan liikkeestä, kun noitakin on tuhatta eri sorttia. Ja bitumipaperi taustapaperiksi unohtui, sitäkin pitää hommata.

Tänään ehdin sitten kunnolla kokeilla viimeiset epätoivoiset yritykset poistaa akvaarion laseista tahrat. Jo heti alkuun tuli olo, että olen nähnyt unta tahrojen himmenemisestä viime kerralla. Näyttivät nyt tasan yhtä tummilta kuin alunperinkin. Ja aloitin viimeiset yritykset suoraan tujulla tavaralla: tinnerillä. Ei sitten lähtenyt edes sillä!! Kävi niin kuin asetonin kanssa: häviää ensin täysin näkyvistä, mutta kun pinta kuivuu, niin tahra on siinä täsmälleen samanlaisena kuin sanoen "ähäkutti!". Taikasienestä ei myöskään mitään hyötyä (vähän arvasinkin näin, mutta onpahan nyt liuottimia ja siivousvälineitä, joita hyödyntää muissa hommissa!).

Kokeilin sitten vielä viimeksi jotenkin toiminutta yhdistelmää, säämiskää ja hiustenkuivaajaa + Handya. Ja sun pah. Totesin, että tahrat ovat sitkeämpiä kuin minä (ja minä sentään olen aika kova puupää!). Päätin, että nyt saa olla, opetellaan sitten vaan elämään tahrojen kanssa... teetetään sitten se uusi samankokoinen allas tilalle, kun voitetaan lotossa. Siihen asti mennään tahraisella altaalla. Ja jos joku vierailija joskus kommentoi noista tahroista jotain, niin totean sitten, että "ole hyvä, siitä vaan putsaamaan!" ;). 

Mieskin sai osansa minun pahasta tuulestani ja olin jo alkamassa maalaamaan jalustan päätylevyä, että saisin jotain aikaiseksi. No, mies muistutti, ettei meillä ole vielä sitä tartuntamaalia (pitäisi hakea appiukolta). Joten vielä piti malttaa mielensä, päätylevy irrotettiin kyllä jo valmiiksi. Alla muutama kuva jalustasta (oli pakko koittaa vähän rajata taustalla olevia romuja pois, meilläkö autotalli muka täynnä rojua??)



Tavoiteena olisi jatkaa projektia heti alkuviikolla. Viikonloput on jo eletty ainakin vähäksi aikaa, kun toinen rakas harrastukseni, (hirven)metsästys alkaa. Mutta etuna akvaariotouhuille on, että passiin kävellessä voi tehdä hyviä kanto- tms. löytöjä. Joskin ehkä voin saada pitkiä katseita... :-P

Ja arvatkaa vaan, oliko pakko ottaa hiukan punaviiniä lasiin... musiikkia myös päälle ja blogissa avautuminen. Ah, hiukan sentään helpottaa :-).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti