tiistai 18. lokakuuta 2011

Päivitystä 175-litraisen tietoihin

Kävi sitten niin kurjasti, että punatimanttiahvenista isompi päätti hotkaista kääpiösuppusuut :(. Tai ainakin kaikki 5 suppusuuta hävisivät noin viikon kuluttua punatimanttien tulosta altaaseen. Enkä usko, että mikään tauti kaikkia kerralla veisi... ja kun ei ole raadon raatoakaan löytynyt. Ja ahneelle käy yleensä ohraisesti. Punatimantti sitten heitti itsekin henkensä, tämän kyllä huomasin jo aikaisemmin (eli ennen kuin huomasin suppusuiden hävinneen, ne kun piilottelivat muutenkin akvaarion takaosassa). Ja henki lähti ilman mitään ulkoisia oireita (hengen haukkomista ja värien haalistumista oli havaittavissa ja uiminen ei luonnistunut, mutta merkkejä taudeista ei ollut), joten taisipa kaveri syödä itsensä hengiltä.

Nyt on toinen, vähän maltillisempi (ahne on silti tämäkin) lähdössä uuteen kotiin, samoin timantit. Timanteista on toisaalta haikea luopua, mutta eipä sitä takaa-ajomeininkiä jaksa enää kyllä katsoa. 

Olen nyt suunnitellut altaaseen tilalle perhoskirjoahvenia (ja tällä kertaa otan ahvenia porukan, josta toivon mukaan löytyy yhteensopiva pari), kenties noin 20 kpl rubiini- tai kardinaalitetroja, sekä taistelukalan. Taiston ottaminen (eipä muuten mulla olekaan tällaista "peruskalaa" ennen ollutkaan) vaatii kuitenkin pintavirtauksen heikentämistä huomattavasti. 

Altaassa on nyt Fluval 4- ja Eheimin Aquaball-sisäsuodattimet (jälkimmäinen on aika pieni, kun tarpeen vaatiessa voin siirtää sen karanteeni-/kutualtaaseen). Mietinkin tässä, jos tuon Fluval 4:n voisi siirtää 530-litraiseen roskankerääjäksi ja laittaisin pienemmän suodattimen (vanhoja Fluvaleja kun on yksi lipaston laatikko piukassa) tilalle. Se vaan, että riittääkö sitten suodatusteho, kun Fluval 4 yksinään tuossa altaassa oli tukossa pienelläkin kalastolla 2 viikossa... mutta toisaalta jos ostaisin tähän altaaseen toisen Aquaballin tms. suodattimen, jota saa paremmin säädettyä virtausteholtaan (ja suuntaus tietty sitten etulasista takalasiin), niin homma voisi ehkä toimia. Ja säästäisin rahaa, kun saisin pienemmän suodattimen tuohon varmaankin edullisemmin ja toisaalta Fluval 4:n puhallus kyllä varmaankin riittää isoonkin altaaseen, etenkin kun sinne on tulossa myöskin seisovan veden kaloja (ainakin tällä tietoa), helmirihmakaloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti