tiistai 18. lokakuuta 2011

Hiekkaleikkejä pesuhuoneessa

Päivitelläänpäs tännekin vähän projektin etenemistä. Taas on viikko vierähtänyt, enkä ole edennyt hommissa kuten piti. Ylläri... mutta olen sentään nyt saanut tänään vedettyä viimeisen kierroksen kalustemaalia jalustan päätylevyyn, joten se alkaa olemaan valmis. Maalaamista kuitenkin tulee vielä riittämään, kun tuo mies keksi, että pitää jalkojen alle tuleva vanerilevykin maalata valkoiseksi. Tokihan se on sitten siistimmän näköinen, mutta luulen että saa maalata sen itse ;). Tuntuu tässä olevan yhtä sun toista puuhaa itsellä. Kuten hiekan pesu.

Tarkoitus oli alun perin kokeilla hiekan pesua Ötökkä tynnyrisuojan avustuksella, mutta kun totesin, että itse suoja maksaa 12,00 € ja postikulut on 8,5 €, niin tulee parinkympin keikka siitäkin. Pihiksi oppineena päätin mennä vanhalla ämpärisysteemillä, tosin sillähän aloitinkin jo homman eilen. Eli ämpäri hiekkaa puolilleen, vettä päälle ja sitten kouhitaan ja möyhitään hiekkaa käsillä jonkin aikaa. Sitten kaadetaan vesi pois ja uutta tilalle. Tein näin 4 kertaa per satsi ja sitten kippasin puhtaan hiekan saaviin. Tai puhtaan ja puhtaan... joku olisi voinut pestä kauemminkin, mutta tuo on mielestäni riittävä määrä. Kun ei ole järkeä kuluttaa voimavarojaan loppuun pesemällä muutamaa litraa hiekkaa noin miljoona ja yksi kertaa. Kokemusta kuitenkin on minulla jo yhden akvaarion hiekan pesusta ja epäilen muuten vahvasti, että oli tätä samaa Weberin (entinen Maxit) hiekkaa, on ainakin täysin saman väristä. Kun vaan kaataa tarpeeksi varovasti vettä akvaarioon hiekkojen lisäämisen jälkeen, niin tuskinpa kovin pahaa samennusta tulee. Yhdestä hiekkasäkistä sai ottaa neljä kertaa ämpäriin hiekkaa ja nyt on siis puolitoista säkillistä pesty. 50% vielä jäljellä. Mieskin sitten nurisi jo eilen, että "kun koko pesuhuone on hiekassa", vaikka koitinkin niitä siivota. Totesi vaan, että "onko tässä mitään järkeä". Ja minä vielä nakitin tänään montaa lailla asiaa miehen niskoille, saa mm. käydä kyselemässä vaneria, hanaliitintä yms. Eli ei ole helppoa olla akvaristin kanssa :D.

Pyysin viikonloppua kaveriani katsastamaan minulle kantoja, kun kerran niitä työkseen tekee ja näkee (on siis metsäkonehommissa). No tänäänpä sain sitten kuvaviestiä aika sykkyräisestä ja ison näköisestä (kuusen?) kannosta, joka oli kouhaistu irti maasta. Kuvasta oli vielä paha sanoa mitään, käykö se tarkoitukseensa mutta pyysin kuitenkin ottamaan mukaan. Eiköhän sitä sitten saada sahailtua pienemmäksi yms. Kuoren irrottaminen kyllä pisti mietityttämään, että pitääköhän sitä liottaa joku 100 tuntia saavissa tms.? Joka tapauksessa A-W:n palstalta jo asiasta lueskelin, että kyllä ihmisillä kuustakin on akvaariossa ollut, joten en ehkä ole myrkyttämässä tulevaa kalastoani tms. :D. Eli tässä taas yksi projekti lisää. 

Puhhuh. Ja valaistuspuoltakin pitää alkaa jo miettimään... ihmettelen muuten, miksi porukka ylistää niin paljon T5:sta? Miten T5-putket ovat parempia kuin T8:t? Jossain keskustelussa vilahti käyttöikä, mutta lieneekö se ainoa syy? Minä taidan kuitenkin tyytyä T8:aan. Niin joo, ja piti muuten niitä luolia kivistäkin askarrella... taitaa olla lumi maassa ennen kuin minä ehdin niitä tuolta maastosta hakemaan... :-P

Kalaston suunnittelun kanssa olen tulossa hulluksi. Selaan melkein joka päivä tuota "raamattuani", eli Markku Varjon Akvaariokalat-kirjaa, mutta kun en tahdo silti osata päättää, mitä tuohon altaaseen haluan. Toisaalta olisi kiva nähdä jotain komean kokoisia vonkaleita (ei, ei kuitenkaan niitä lohia joita on ehdoteltu jo parista suunnasta ;)), toisaalta sitten taas joku 40-50 kpl:een parvi pienempiä voisi näyttää todella upealta! Ja toisaalta vaihtoehtoina on nyt sitten Aasia-teema, eli ainakin kalat olisivat kaikki kotoisin Aasiasta (en tiedä, viitsinkö alkaa kasveja raakkaamaan teeman mukaan). Toisaalta sekala tarjoaisi huimia mahdollisuuksia esim. käärmekalan kaltaisiin jänniin otuksiin :D. Se tietysti taas rajoittaisi pienemmät parvikalat pois, vaikka toisilla nekin saavat olla rauhassa. Mutta itse en halua ottaa riskiä sen jälkeen, kun punatimanttiahven ahmaisi nykyisestä altaasta loput kääpiösuppusuut suuhunsa :(. Tosin ahne sai palkkansa ja heitti henkensä...
Vaikeaa on valita, ei voi muuta sanoa. Paitsi että pintakalat olen jo melko varmaksi päättänyt. Helmirihmakaloja on tulossa ainakin kaksi haaremia, eli 2 urosta ja kummallekin 2-3 naarasta.


Pitääkin muuten päivitellä myös 175-litraisen tietoja, senkin sisältöön on tulossa muutoksia... ja yritän saada näitä blogisivujanikin kuosiin, kunhan vaan löytäisin kaikki toiminnot! Nyt kun laitan editorissa otsikon sille tarkoitettuun kenttään, niin sitä ei saakaan sitten keskitettyä. Pah. En jaksa alkaa tavaamaan html-koodia, pitää selvitellä myöhemmin. 


P.S. katselin taas surullisena akvaarion karmeita tahroja. Voisin vaikka maksaa ilomielin satasen, jos joku saisi ne tuosta akvaariosta lähtemään! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti