torstai 6. lokakuuta 2011

Hitaasti, mutta varmasti...

...etenee tämä akvaarion pystytys. Vaikka sanoinkin, että "hanat kaakkoon"... eipä vaan mahdottomia pysty arkiehtoina tekemään, kun pitäisi talouttakin pyörittää työpäivän päälle. Mutta olenpa sentään saanut jalustan päätylevyn maalattua kummaltakin puolelta tartuntapohjamaalilla, ja toivon mukaan huomenna ehtisi toisen puolen vetämään kalustemaalilla. Tänäänkin oli tarkoitus jo sivellä maalia pintaan, mutta aika menikin sitten noiden jahtikamppeiden mylläämiseen (oli muuten aika operaatio löytää kaikki). 

Hiekan tilasin tiistaina ja tulikin varmaan samana päivänä, mutta nyt vasta mies ehti nuo hakemaan. Ei todellakaan paha hinta, 21,60 € taisi olla nuo kolme säkkiä. Sen verran yhdestä säkistä vuoti auton takakonttiin, että saattoi todeta hiekan olevan aika hyvän tuntuista. Ei sitten muuta kuin pesemään... joka onkin sitten vaan ihan "pieni" projekti, kun 75 kg ja muutaman litran pesee kerralla... :)

Huoh. Miten helkutissa elämä voi olla näin kallista tässä maassa?! Enpä tähän asti ole kovin kummoisia tarvikkeita ostanut, mutta nyt jo on lähestulkoon konkurssissa. Joten eipä tässä kauheasti mitään ostella ennen kuun viimeistä päivää (lue: tili tuli, tili meni -päivä), mutta tavoitteita voi silti aina asettaa ja keskittyä muuhun.

Tavoitteita lokakuulle:
- jalustan päätylevyn maalaus ja mahdollisten hyllyjen rakentelu
- löydän toivottavasti edes JOTAIN akvaarioon sopivaa tuolta maastosta, kuten kiviä, kantoja tms.
- valaisimen/valaistuksen suunnittelua
- kalaston pohdintaa (helmirihmakalat, käärmekalat, salamanteriplekot, tulijuovabarbit sekä jaguaarinahkamonnit kiinnostavat kovasti, näitä kyllä ei vaan voi kaikkia samaan tankkiin lyödä, joten valintoja on tehtävä kylmän ja lämpimän veden välillä)
- hiekan pesu
- mahdollisesti silikonin avulla voisi rakennella luolia kivistä tms. jos löytyy sopivaa rakennusmateriaalia

Eiköhän sitä siinäkin jo ole arkipäiviksi ihan riittävästi. Huomenna, mikäli kelit sallivat, olisi tarkoitus suunnata suppilovahverojahtiin ja samalla katsella, jos löytäisi sopivaa sisustustarviketta. Voi kyllä olla, että jotain jää näkemättä, jos hakee yhtä aikaa suppilovahveroja, hirvenjälkiä ja kantoja... ;-)

Nyt käyn toisen uuden blogini kimppuun, joka koskettaa luonnossa liikkumista ja metsästystä. 

2 kommenttia:

  1. Melkein samanlaista projektia täälläkin pukkaa päälle (350L etelä-amerikka).
    Ärsyttää vaan, kun opiskelijaudjetilla ei ihmeitä hankita kerralla.. Olen uusvanha akvaristi, aikanaan myin kaikki pois, ja nyt pitää siis aloittaa nollasta, laskeskelin juuri, että jos mielin saada kaikki tarpeelliset välineet, niin uppoaa akvaariokauppaan sellaiset 200-250e (jos isoimman osan lohkaisee uusi valaisin).
    Mutta tsemppia sun projektiin, kivasti näyttää etenevän!

    VastaaPoista
  2. Itsekin aloitin harrastuksen uudelleen tämän vuoden alussa, sai tosiaankin uppoamaan vähintäänkin 200 e tarvikkeisiin yms. (vaikka vanhat tavarat olinkin säilyttänyt, mutta vesitestejä sun muuta uutta oli hankittava). Pitääpä käydä sun projektiisi tutustumassa. :)

    VastaaPoista