maanantai 24. lokakuuta 2011

Operaatio Kanto

No niin, tänään sain pestyä loput hiekat ja aloitin myöskin operaatio Kannon. Lauantaina löysin hirvipassissa istuessani yhden, tosin aika pienehkön mutta muuten kivan, kuusen kannon kappaleen ja sunnuntaina piti lähteä kaverin kanssa suolle hakemaan kantoja, mutta hän olikin sitten jo ehtinyt siellä käväisemään ja sain kannot kotiovelleni asti :). Oli muuten hyvällä maulla valittuja, mulle tulee vielä ongelmaksi valita noista ne parhaat (isot kiitokset vielä ko. henkilölle)! Kuvat ovat sitten muuten hiukan huonolaatuisia, kuvasin puhelimellani (sillä kun tuntuu saavan melkein parempia otoksia kuin pokkarillani) enkä huomannut, että on hiukan heilahtanut. Mutta näkee niistä nyt edes jotain ehkä (vaikka nurmikkokin hiukan sotkee taustana).

Kanto 1 (passipaikalta löydetty)

Kanto 1 toiselta puolelta

Kanto 2

 Kanto 3 (ykkössuosikkini!)

Kanto 3 toiselta puolelta

 Kanto 4

Kanto 5

Eli valinnanvaraa on, kaikkihan ei toki akvaarioon mahdu. Tai mahtuu, mutta sitten sinne ei mitään muuta enää sovikaan, nuo kun ovat kohtalaisen kookkaita. Isoin on kanto 4, jolla pituutta arviolta ehkä 50 cm. Ehdoton suosikkini on tosiaan tuo kanto 3, mutta aloitin puhdistusoperaation tuosta kannosta 4, joka alkoi myöskin viehättää... molemmat ovat kuitenkin aika isohkoja kantoja, joten nähtäväksi jää, mahtuuko ne molemmat altaaseen sovinnolla siten, että vielä näyttäisi fiksulta. Myöskin kanto 6 on omalla tavallaan todella kiva, vaikka ei tarjoakaan sinänsä suojapaikkoja. Sisustuksellisesti tarjoaisi kuitenkin kivaa vaihtelua.

Tämä puuha olikin ihan kivaa ajanvietettä. Paitsi että taisin saada hullun leiman otsaani tänään. Koska meillä ei ole ulkohanaa muualla kuin talon etupuolella, oli "pakko" puuhastella etupihalla ihan jalkakäytävän vieressä. Olisihan tietysti tuon pitkän letkun saanut takapihallekin asti hinattua, mutta no... laiska on laiska. Koko ajan meni porukkaa ohi, kun pesin kantoja, puukon kanssa raavin sammaletta, ryönää, kuorta yms. irti rähjäisissä vaatteissa ja kumpparit jalassa. Ja kantoja siis enemmän kuin pari nurmikolla... kyllä varmaan joku ohikulkija mietti, että tuolla akalla on kyllä lamppu pimeänä :D.

Ajattelin siis työstää kaikki kannot puhtaaksi, vaikken niitä saakaan kaikkia itse käytettyä. Että täältä voi sitten joku saada sisustusmateriaalia altaaseensa ;). 

 Tässä tämän iltapäivän työn tulosta.



Vielä varmaan joutuu tuotakin kantoa nyppimään, mutta aika hyvään kuntoon sentään jo sain. Siivotessa sitä näki sen edut, tarjoaisi aika kivasti piilopaikkoja... mutta katsotaan nyt sitten, kun pääsen ykkössuosikkini kimppuun, että mitä siitä jää jäljelle lahonneiden osien, kuorien, yms. poiston jälkeen. Ja en ole varma, ovatko nuo mäntyä vai kuusta vai molempia (paitsi tuo itse löytämäni on varmasti kuusta) tai jotain muuta, mutta eipä noissa nyt mitään epäilyttävää näytä olevan eikä kyllä varmastikaan enää pihkaakaan irtoa. Eli altaaseen vaan, en oikein jaksa uskoa, että kalat nyt heittäisivät suomalaisen havupuun takia henkensä. 

Ja anteeksi muuten taas, kun fontti vaihtelee kirjoituksissani. En vaan aina muista oikeaa fonttia. Mutta tämä Trebuchet oli alkuperäinen, joten palatkaamme takaisin siihen Verdanan jälkeen. Perfektionistena luonteena varmaan kyllä korjaisin vanhat tekstit oikeaan fonttiin, jos aikaa vaan olisi paremmin säätää näitä sivuja. Mutta nytkin on vielä toinen blogi yms. kirjoitettavana...

2 kommenttia:

  1. mä tykkäsin kovasti kannoista 3 ja 4. toi kolmonen on kyllä tosi kiva, kun "oksia" ja haaroja riittää.
    Kyllä sitä itekin on varmasti jonkinlaisen hullun leiman saanut, raahaamalla kotiin jos jonkinlaisia puunpätkiä, kiviä, oksia, multaa, tammenlehtiä, jnejne..:D mutta siinähän naapurit ihmettelevät, ihan rauhassa.

    VastaaPoista
  2. Joo, harmi vaan että nuo molemmat kannot ei taida mahtua altaaseen, kuten tuossa uusimmassa tekstissäni kirjoittelenkin :). Yritän ehtiä jossain vaiheessa lukaisemaan, mitä sinun projektillesi kuuluu.

    VastaaPoista