lauantai 4. toukokuuta 2013

Tunnustus tälle blogille!


Olipa ihana piristys muutama päivä sitten, kun sain sähköpostiini viestin kommentista edelliseen tekstiini. Siinä kerrottiin (voit sen hyvä lukija lukea tuosta Vielä vika yritys...-tekstin lopusta) minun blogini saaneen tunnustuksen! Käykääpä ihmeessä tutustumassa tunnustuksen antajan blogiin: http://alavalla-maalla.blogspot.fi. Valitettavasti olen itsekin vain ehtinyt kääntymään sivustolla, mutta yritän löytää jostain aikaa blogin lukemiselle. Kiitoksia vielä kovasti kunniasta! On mukavaa tietää että joku on jaksanut näitä rääpellyksiäni lukea :-).

Laitan tähän tuon tunnustusviestin, vaikken voikaan laittaa sitä eteenpäin (koska aikani ei kerta kaikkiaan riitä säännölliseen muiden blogien lukemiseen).

Tunnustuksen säännöt:

Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka sinulle tunnustuksen antoi. 
Valitse viisi ihanaa bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa ja 
kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
Näin autamme uusia bloggaajia eteenpäin ja 
ehkä juuri sinä löydät uuden upean blogituttavuuden! 

Sitten on kysymyksiä, joihin minunkin pyydettiin vastaavan. Ja sen minä aion sentään tehdä.

1. Milloin perustit blogisi?
- Perustin blogin silloin, kun olin hankkimassa elämäni siihen mennessä isointa akvaariota. Eli perustin sen kaiketi sitten vuonna 2011 (arkistoa kun katsoo, muuten en muistaisi) :-P)

2. Miksi perustit sen?
- Olen aina ollut kiinnostunut kirjoittamisesta ja ajatuksieni julkituomisesta tietyistä asioista. Lisäksi tuon akvaarion kohdalla tiesi jo etukäteen, että siitä tulee eräänlainen projekti (jalusta vaati kunnostamista, tarvikehankintoja oli tehtävä, silikonitahroja oli yritettävä poistaa, kalasto hankittava pikku hiljaa ym.). Halusin pitää asiasta blogia jo ihan pelkästään siksi, että siitä tulisi ns. päiväkirjani.

3. Onko blogisi muuttunut kovasti sen alkuajoista? Miten?
- Blogi oli jonkin aikaa tauolla, kunnes tuli jälleen olo, että asioita olisi kirjoitettava "muistiin". Toisaalta toivoin, että teksteistäni olisi jollekin edes jonkinlaista apua, tai ainakin että muut eivät tekisi niitä virheitä, mitä minä olen tehnyt. Blogi on nyt siis lähinnä laajentunut kattamaan myös muita asioita kuin pelkästään projekteja. Muuten en tiedä, onko tämä mihinkään muuttunut. Tavoitteet ovat samat: pitää "julkista päiväkirjaa" ja toisaalta toivoa, että näistä "päiväkirjamerkinnöistä" olisi muillekin jotain hyötyä. Ehkä. :)

4. Mitä blogisi sinulle merkitsee?
- Kyllähän tämä merkitsee aika paljon. Kirjoittamisesta olen pitänyt aina sen vuoksi, että niin saan tyhjennettyä pääkoppani ajatuksista. Ei tarvitse jahnata ja kierrättää niitä mielessään niin kovasti, kun saa ne  kakaistua ulos.

Tekisi kovasti mieleni perustaa blogi ihan muistakin aiheista kuin akvaarioista, tehdä sellainen "vali vali" -blogi Kyrön Mielensäpahoittajan hengessä. Minusta kun on kivaa kiukutella eräitä epäkohtia ääneen, facebookin seinä ei vaan taida aina olla se oikea paikka... aika vaan tuntuu olevan kortilla, joten sen takia mietin, jaksanko perustaa uutta blogia, jos en ehdi sitä sitten kuitenkaan päivittämään niin usein kuin pitäisi ja tarvitsisi  (koska aiheitahan kyllä riittäisi).

5. Miten olet päätynyt blogisi nykyiseen ulkoasuun?
- No jaa, kuvaksi halusin valita aihepiiriin sopivan otoksen, joka toisaalta sitten sopisi värimaailmaltaan muuhun graafiseen ilmeeseen. Tokihan Bloggerin ominaisuudet rajoittavat valintoja jonkin verran enkä tiedä, miten onnistunut koko ulkoasu nyt on, mutta halusin siihen sellaista pirtsakkuutta ja raikkautta. Sekä vähän myös rentoa fiilistä erityisesti blogin nimen fonttivalinnalla. Uudistaa varmaan taas kohta tarvitsisi, kuitenkin samoilla perusperiaatteilla jatketaan.

6. Millaisista aiheista kirjoitat blogiisi mieluiten?
- Yleensä kirjoitan eniten silloin, kun onnistun jossain asiassa megahyvin tai sitten jos kaikki epäonnistuu totaalisesti. Aihepiiri nyt voi tässä blogissa olla mikä tahansa aihepiiriin liittyvä nykyään.

7. Millaisia blogeja itse luet mieluiten?
- En tosiaan ole ehtinyt lukemaan säännöllisesti mitään blogia, mutta erityisesti suurpetopolitiikkaan liittyvät aiheet kiinnostavat. Samaten pidän siitä, jos joku osaa kirjoittaa hersyvästi ja  kritisoivasti tästä nyky-yhteiskunnan menosta "tavallisen ihmisen" silmin. Tai jostakin epäkohdasta. Näistä aiheista kun tekisi mieli itsekin joskus avautua.

1 kommentti:

  1. Minusta kyllä tuntuu, että tarvitsen sen "vali vali" -blogin. Ehkäpä perästä kuuluu sen osalta...

    VastaaPoista