sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Projekti: 530 l komistus olohuoneeseen

Ajattelinpa alkaa pitämään "julkista päiväkirjaa" akvaarioharrastuksestani, ja tässä olisi nyt seuraava projektini: laittaa käytetty 530-litrainen akvaario olohuonekuntoon. Entuudestaan minulta löytyy 175-litrainen allas, josta olisi myös tarkoitus laittaa kuvia ja tietoja tänne, kunhan ehdin. Hermoja raastavaa vain on ottaa p****lla kameralla p****ja kuvia (ironisinta on tietenkin se, että kuvankäsittelijällä ei ole kunnon kameraa!), ei meinaa silmät kestää. En suosittele siis ketään hankkimaan uusimpia Canonin Ixus-kameroita! Vanhan tiltattua tuli hankittua uusi Canon ja on kyllä aika surullinen tapaus :-/.

Mutta takaisin asiaan. Nämä kuvat eivät kerro mitään altaan koosta ja jos epäilee, että tuo allas ei paina mitään, niin on väärässä :-). Jos on kaksi kantajaa, niin eivät kyllä pitkää matkaa tätä allasta kuljeta. Lasi kun on jotain 8-10 millistä. Ja mitat muuten on: pituus 149, leveys 57 ja korkeus 65 cm. Taitaa omistaja tarvita jakkaraa, että ylettyy pohjaan asti... :-P. Ja kuvia saa suuremmaksi, kun niitä klikkaa. Joku nuija ei vaan ole tajunnut pienentää niitä yhtään, joten nämä kuvat tulevat aika isoina. Jatkossa koitan tajuta hiukan pienentää sopivammaksi... :)




Ja alla sitten muuta roinaa: ulkosuodattimia 3 kpl (Eheim) ja mitä kaikkea tuolta muuta mahtoi löytyä... ilmapumppu, lappoja, pmdd-kasvilannoitetta, vedenparannusainetta (luullakseni väristä päätellen, oli pakastusrasiassa) yms. 




Myös jalusta löytyy altaalle. Alumiininen, jossa mustat lasiovet ja 6 säädettävää jalkaa. Tarkoitus olisi tuunata tätä sen verran, että maalataan päätylevy (toisessa päädyssä 
ei ole lainkaan, varmaankin ulkosuodattimien letkujen takia otettu pois) valkoiseksi ja mahdollisesti toiselle puolelle voisi rakentaa pari hyllyä?

Mukaan tuli myös 2 kpl monimetallivalaisimia, teholtaan 150W kumpikin. Eli 300W valaistustehoa... huh. Olenkin miettinyt noiden myymistä ja jos rakentelisi itse T8-putkisista, 58-wattisista runkovalaisimista jotain tilalle. Toivon mukaan saisi senkin sitten riippumaan, kun olisi mukavaa joskus saada vähän valoa kun ronkkii tuolla altaassa! Nykyisen tankin valaisin"kupu" kun on pakko ottaa pois huollon ajaksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti