tiistai 16. huhtikuuta 2013

Lähteekö homma lapasista?

Niin, siinäpä se. Mikään ei riitä, nälkä kasvaa syödessä jne. Ja kuulin tässä hiljattain jälleen kerran ihmetyksiä siitä, että onkohan mulla karkaamassa homma täysin hanskasta tämän harrastukseni suhteen. Tähän voisi varmaan vastata siten, että asiahan riippuu katsojan näkökulmasta. Jos aktiiviakvaristin mittapuulla verrataan, olen vielä aika lailla noviisi näissä touhuissa. Jos taas asiaa tarkastellaan niin sanotun "normaalin Suomen kansalaisen" näkökulmasta, olen totaalisen kajahtanut, hullu ja höyrähtänyt. Vain siksi, että aion hankkia olohuoneeseen vielä hiukan isomman kuin 530-litraisen altaan....huomautettakoon tähän kuitenkin vielä myös se tosiasia, että altaiden määrä ei lisäänny, ainoastaan koko ;)...

Ajatus isommasta altaasta lähti liikkeelle, kun mies ehdotti altaan siirtoa toiselle seinälle. Olihan mielessä kyllä jonkin aikaa kutkuttanut mielikuva oikeasti isosta akvaariosta (toki onhan tuo 530-litrainenkin ollut joskus ihan hervoton ;)), mutta vasta akvaarion siirtoa mietittäessä asia "roihahti liekkeihin". Mieskin oli yllättäen suostuvainen isompaan altaaseen, kunhan tosiaan seinä vaihtuisi. Ja nykyinenhän onkin laitettu huonoon paikkaan, kun siitä kuljetaan jatkuvasti ohitse ja epäilen, että etenkin reippaampi meno (lue: lapset) tuntunee akvaariossa lattian kautta, eli allas tärisee tms. Mutta mikäs sen kätevämpi väli vaihtaa isompaan tankkiin kuin tällainen siirtotilanne?

Oikeastaan hamusin jo jossain vaiheessa 800-900-litraista, mutta sopivaa ei tuntunut löytyvän. Mies kun laittoi senkin vielä asian ehdoksi, että jalustan on oltava oikeasti olohuonekelpoinen. Tokihan itsekin katselen mieluusti siistiä jalustaa (kaapistoa), jonne saa tekniikan piiloon. Lecaharkot eivät tässä tapauksessa olleet mikään vaihtoehto, eikä myöskään alumiinijalat. Sepäs sitten rajoittikin jonkin verran valikoimaa ja kaapistollakin olevista monia olisi pitänyt "tuunata". Toisaalta valikoimaa rajoitti myöskin hinta. Itse kun on ikuinen persaukinen, niin budjetti on suhteellisen pieni. Jossain kohtaa alkoi kyllä kärsivällisyys mennä, kun tunnetusti olen "mullekaikkihetinyt"-tyyppiä ja mikään ei tuntunut tolle nirsolle miehekkeelle kelpaavan :-p. Toki myönnän, että mikään vaihtoehdoista ei ollut omastakaan mielestäni täydellinen. Kunnes...

Pari päivää sitten löysin sen THE altaan A-W:n ilmoituksista. Kyseessä on JuTan 720-litrainen Design-allas pähkinänvärisellä kaapistolla. Siitä kun näin kuvan, niin totesin heti, että "TOI MEILLE!" Ja tämä kelpasi kyllä miehellekin sitten jo. Hintakin oli hyvin kohtuullinen ja allas kohtuuikäinen. Vähän kaukana allas kyllä on, mutta ilmeisesti myyjän puolesta kulkeutuu hieman lähemmäs. Ja kyllä sitä sopivan setin sitten hiukan kauempaakin hakee ;-). En kerro tässä kohtaa kuinka kaukaa, ettei taas tarvitse lähipiirin sitäkin kauhistella.

Sovimme kaupat toukokuulle. Toivon mukaan kaikki menee hyvin, kaupat toteutuu ja pääsen toteuttamaan teema-allassuunnitelmiani...

2 kommenttia:

  1. Jotenkin musta tuntuu, että "pieni budjetti" ja "720-litrainen design-allas pähkinänvärisellä kaapistolla" ei oikein rimmaa :D Itselle ainakin pienen budjetin akvaario olisi, että koko setti olisi kasassa satasella tai kahdella!

    Onnea uuden akvaarion odottajille! Oot onnekas kun sulla on akvaarioiden suhteen noin ymmärtäväinen ja suostuvainen mies!

    VastaaPoista
  2. Heheh :). No maksaahan se allas toki jotain, mutta suhteessa ikään, kuntoon ja kokoon se on tosi edullinen (huonompikuntoisistakin/ei näin hyvistä seteistä pyydetään usein 800 euroa, tämä on aika paljon siitä vaille). Tietysti pitää suodattimia ostaa siihen päälle lisäksi jne. joten kyllähän siihen sit kaiken kaikkiaan silti uppoaa. Ja kyllähän tämäkin hankinta ihan varmasti tuntuu kukkarossa, siitä ei oo epäilystä. Mutta uuteen verrattuna kuitenkin pääsee murto-osalla :).

    Ja ei se mies aina oo kovin ymmärtäväinen ollut, mutta ajan kanssa se on joutunut oppimaan tuota joustamista tietyissä kohdin ;).

    VastaaPoista