perjantai 3. helmikuuta 2012

Monnisten kudetusyrityksiä

Kertoilenpa myös pikaisesti, että timanttikirjoahvenvauvat jakselee hyvin. Tässä muutama kuva parin viikon takaa:




Pikkupurkkikin on pysynyt paremmin kunnossa levien suhteen, kun siirsin omppukotilot (3 kpl) sinne. Ja ne ovat jopa munineet! Pelkään kyllä että munarypäs on kastelusta huolimatta päässyt kuivahtamaan, kun akvaariossa ei ole kansilaseja. Joka tapauksessa ajattelin tehdä tästä akvaariosta nyt pysyvän, siirretään se 3,5-vuotiaan pojan huoneeseen. Biltemasta on jo haettu hiekkaa ja ostin myös Tampereelta akvaariokirppikseltä sinne pienen mopanijuurakon kappaleen. Ajattelin, että akvaario pysyy näin paremmassa kunnossa, kun siellä on kasvit ja kaikki. Plus että poika saa vinkumansa akvaarion ja minä sinne sukarapuja ;).

Ja uusia monnisiani ajattelin yrittää kudettaa, vaikken edelleenkään tiedä varmaksi niiden lajia. Mutta joka ehtoo naksuttelevat ja uivat ympäri akvaariota (jo ennen valojen sammumista uivat vilkkaasti mutta naksuttelu alkaa vasta täyden pimeyden tultua). Kutuhalukkuudelta vaikuttaisi, tuskin ainakaan stressiä on (tässä vielä linkki uudelleen tutkimukseen monnisten ääntelystä: http://www.biolbull.org/content/197/2/241.full.pdf). Ja eilen huomasin, että monnisten väritys on tummunut. Noihin aiempiin täällä blogissanikin julkaisemiini kuviin verrattuna kuono/pää on lähes yhtä tumma kuin naamio (naamio tietysti hiukan myös tummunut) ja vaalea "raita" hartialla on kirkastunut ja vahvistunut, nyt se hehkuu vahvasti oranssina. Todella kauniita. Toivotaan, että saisin jokapäiväisellä vedenvaihdolla ja raskaalla ruokinnalla kalaseni innostumaan ;). 

Viime yönä tuli nukuttua hyvin huonosti ja olin vähän väliä hereillä. Oli siitä se hyöty, että huomasin kalojen pitävän oikeastaan koko yön naksuttelua aina tasaisin väliajoin. Eli hetkestä, jolloin valot sammuvat, hetkeen, jolloin valot laitetaan päälle. Hienoja ja persoonallisen oloisia kaloja! Jos tekniikka-asiat ei onnistu, niin tässä asiassa (sattumankaupassa että tällaisia sain) on kyllä ainakin käynyt tuuri, kutevat sitten tai eivät.

********************************************

Niin joo, ja isoon altaaseen tilasin nyt nestemäisiä Seachemin Flourish- sekä Flourish Nitrogen -lannoitteita. Jälkimmäisen pitäisi korjata lähes olematonta nitraattitilannetta ja ensimmäinen on yleislannoite. Valaistusaikaa olen lyhentänyt radikaalisti (pidentänyt päivätaukoa), joten toivotaan että valaistuksen korjaamisella ja ravinteiden lisäämisellä saisin kasvit kasvamaan ja levät vähenemään. Tilasin myös Arcadian led-kuuvalon (voidaan upottaa myös veteen), jotta timanttipariskunta voisi vahtia poikasiaan myös yöllä :). Ja kuuvaloa olen muutenkin himoinnut, ja tuo oli juuri sellainen kuin ajattelin (valkoinen led ja spotti/kohdevalo). Nyt vaan odotellaan, että tilaus saapuu...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti